Masa jajowa

Nasza płynna pasteryzowana masa jajowa uzyskiwana jest w procesie wybijania, filtracji i pasteryzacji świeżych jaj kurzych. Uzyskana masa przekładana jest do aseptycznych kartonowych pojemników „bag in box”. Tak przygotowana masa, a także oddzielone białko i żółtko, wykorzystywane są w przemyśle piekarniczym, cukierniczym oraz ciastkarskim. Swoje zastosowanie znajduje również w wypieku ciast, chleba, ciastek, herbatników. Ponadto w produkcji lodów, sosów, zup oraz kremów typu instant, makaronów i wyrobów garmażeryjnych.

Dostarczymy Państwu najwyższej jakości:

  • płynną pasteryzowaną masę jajową
  • płynne białko
  • płynne żółtko

Nasza przetwórnia jaj to renomowany producent płynnej masy jajowej, płynnego jajka i płynnego żółtka

PŁYNNA PASTERYZOWANA MASA JAJOWA

  • opakowania „bag in box”- karton z workiem foliowym o pojemności od 1 kg do 20 kg
  • opakowania – zbiorniki paletowe 200 kg do 1000kg

PŁYNNE BIAŁKO

  • opakowania „bag in box” – karton z workiem foliowym o pojemności od 1 kg do 20 kg
  • opakowania – zbiorniki paletowe 200 kg do 1000kg

PŁYNNE ŻÓŁTKO

  • opakowania „bag in box” – karton z workiem foliowym o pojemności od 1 kg do 20 kg
  • opakowania – zbiorniki paletowe 200 kg do 1000kg